“Trei miliarde de lei vechi veniți printr-un proiect demarat în parteneriat cu ADI Ialomița nu sunt bani puțini pentru Platonești”

Dialog cu Florin Negraru, primarul comunei Platonești

- Domnule primar, pentru cititorii ziarului “Ialomița Ta” vă rugăm să ne detaliați proiectele de investiții finalizate, aflate în derulare sau în faza întocmirii documentațiilor. Și v-aș propune să începem cu cele în care sprijinul a venit din partea Consiliului Județean Ialomița!

- Ajutorul venit direct de la Consiliul Județean l-am resimțit în primul rând prin proiectele depuse și aprobate a fi derulate în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița. Primul proiect a fost cel privind reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural Platonești, o locație care acum oferă condiții optime pentru organizarea evenimentelor culturale, și nu numai, din comuna noastră. Anul acesta am depus un alt proiect, care privește amenajarea unui parc de copii, ce va fi amplasat în apropierea grădiniței de copii.

- Este primul parc amenajat în Platonești?

- Da, este primul, dar cu siguranță în anii următori vom iniția un alt proiect pentru loc de joacă pentru copii, vom vedea la timpul respectiv care va fi amplasamentul.

- Șoseaua care traversează satele Lăcusteni și Platonești arată exemplar, inclusiv rigolele betonate și intrările în gospodăriile oamenilor. Care este starea străzilor laterale?

- Șoseaua care traversează cele două sate este drum județean și, în consecință, este o altă finanțare județeană de care beneficiem și noi. Pe străzile laterale, continuăm pietruirea drumurilor, iar pentru asfaltare avem un un proiect depus la Ministerul Dezvoltării, dar el va intra în linie dreaptă după ce vom finaliza proiectele privind rețeaua de alimentare cu apă și rețeaua de canalizare.

- În ce stadiu se află aceste proiecte?

- Avem stația de apă finalizată la Lăcusteni, înființăm serviciul și îi dăm drumul. Avem apoi proiect depus pe Platonești pentru apă și proiect la Lăcusteni pentru canalizare. La stația de epurare lucrările sunt în toi. Finalizarea acestor proiecte preconizăm a fi anul viitor, după care vom demara procedurile pentru marele proiect de asfaltare a străzilor în cele două sate.   

- Oportunitate maximă de promovare proiecte de investiții prin PNRR. Câte proiecte ați propus spre aprobare?

- Avem trei proiecte, care cu siguranță vor fi aprobate și implementate: primul vizează reabilitarea și modernizarea școlii, celelalte două reabilitarea și modernizarea grădinițelor din Platonești și Lăcusteni.

- Din bugetul local, ați putut rupe ceva și pentru investiții?

- Platonești este o comună mică, resursele la bugetul local sunt limitate. Vă dați seama, avem o sumedenie de proiecte cu finanțare externă și numai pentru documentații avem nevoie de sume consistente.